- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné s vlákninou (Emco) | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 240 |
Olej olivový | 20 |
Švestky sušené | 100 |
Javorový sirup | 50 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 20 |
Mandle | 100 |
Dochucovadla:
1/2 až jedna lžička skořice (podle chuti)
Energetická hodnota celkem: 7032 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 137,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 176 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme vodou, olejem a javorovým sirupem. Promícháme a necháme asi hodinu stát, aby se vločky důkladně namočily. Přidáme na kousíčky nakrájené sušené švestky, přisypeme slunečnicová semínka a hrubě nasekané oloupané mandle. Ochutíme lžičkou skořice a nahrubo nastrouhanou 70 % čokoládou (nemusí být a ušetříme 452 kJ). Důkladně ještě jednou prohněteme a pomocí lžíce tvoříme malé kopečky na plech vyložený pečicím papírem. (2 plechy po dvaceti kusech). V rozehřáté troubě pečeme asi 25 minut při 170°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.